Over ons

Wieler Trim Club de Biesbosch

Geschiedenis:

Onze vereniging is opgericht op 01 Februari 1978 te Nieuwendijk. Het leden aantal was in het eerste jaar binnen korte tijd uitgegroeid naar 57 leden.

WTC Biesbosch

Naast het trimmen werd er in 1978 een officieel clubkampioenschap gehouden. De rit ging over 40 km door de Biesbosch in Nieuwendijk en onze eerste clubkampioen was Leo van Anrooij.

L van Anrooij Clubkampioen

De WTC Biesbosch organiseerde in de beginperiode eens per jaar roller wedstrijden. Wielertrim clubs uit de regio van het Land van Heusden en Altena werden uitgenodigd voor deelname in Tavenu te Nieuwendijk. Ook wethouders Staal en de Haan waren hierbij van de partij!

Rollerwedstrijd Wethouders de Haan en Staal

Rollerwedstrijd Wethouders.

Heden:

Tegenwoordig telt onze vereniging een 40 tal leden die wekelijks hun kilometers rijden. Ons jongste lid is 20 jaar en oudste lid 73!

Op dinsdag avond wordt er gereden op een vaste ronde in de Biesbosch te Nieuwendijk, op deze avond is er geen max. snelheid limiet. Op donderdag avond en zaterdag middag geld er een maximale snelheid van 30-32 km per uur. Tijdens deze ritten wordt er gefietst middels een doordraai systeem. Tevens hebben we de stelregel “samen uit, samen thuis”.

Ieder jaar wordt er een programma opgesteld samen met de leden om deel te nemen aan leuke toertochten. Jaarlijks worden er vanuit de club diversen activiteiten georganiseerd zoals fietsen voor een goed doel, Sponsortocht en BBQ.

Tijdens de wintermaanden zijn er diversen leden van de club ook op de mountainbike te vinden. Lekker crossen over onverharde wegen door de bossen in Dorst en Drunen. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan diversen georganiseerde MTB toertochten die we vanuit de club gezamenlijk rijden. 

Verkeer & Veiligheid:

We fietsen onze ritten over openbare wegen en zijn dus deelnemers aan en in het verkeer. Buiten de regels die reeds gelden in het verkeer hanteren wij ook onze eigen veiligheid (huis) regels:

  • Dragen van een valhelm is verplicht tijdens deelname ritten.
  • Maximaal 2 personen naast elkaar.
  • Houd handen bij de remmen.
  • Verminder snelheid binnen bebouwde kom.
  • Rijd nooit door rood.
  • Waarschuw elkaar bij gevaarlijke situaties en geef duidelijk richting aan.
  • Houd rekening met elkaar en spreek elkaar aan op gevaarlijk gedrag.
  • In Corona tijd, houd onderling afstand en houd rekening met mede weggebruikers.

Comments are closed.