Heden

Wieler Trim Club de Biesbosch

Heden:

Tegenwoordig telt onze vereniging een 40 tal leden die wekelijks hun kilometers rijden. Ons jongste lid is 20 jaar en oudste lid 73!

Op Dinsdag avond heb je twee mogelijkheden, wil je wat meer interval training doen sluit dan aan, als je liever een rondje wil toeren ook prima!,Op donderdag avond wordt er gereden op een vaste ronde door de vernieuwde Biesbosch., op deze avond is er vanaf het Biesbosch museum geen max. snelheid limiet. Op zaterdag middag geld er een maximale snelheid van 30-32 km per uur. Tijdens deze ritten wordt er gefietst middels een doordraai systeem. Tevens hebben we de stelregel “samen uit, samen thuis”.

Ieder jaar wordt er een programma opgesteld samen met de leden om deel te nemen aan leuke toertochten. Jaarlijks worden er vanuit de club diversen activiteiten georganiseerd zoals fietsen voor een goed doel, Sponsortocht en Clubavond.

Tijdens de wintermaanden zijn er diversen leden van de club ook op de mountainbike te vinden. Lekker crossen over onverharde wegen door de bossen in Dorst en Drunen. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan diversen georganiseerde MTB toertochten die we vanuit de club gezamenlijk rijden.

Verkeer & Veiligheid:

We fietsen onze ritten over openbare wegen en zijn dus deelnemers aan en in het verkeer. Buiten de regels die reeds gelden in het verkeer hanteren wij ook onze eigen veiligheid (huis) regels:

  • Dragen van een valhelm is verplicht tijdens deelname ritten.
  • Maximaal 2 personen naast elkaar.
  • Houd handen bij de remmen.
  • Verminder snelheid binnen bebouwde kom.
  • Rijd nooit door rood.
  • Waarschuw elkaar bij gevaarlijke situaties en geef duidelijk richting aan.
  • Houd rekening met elkaar en spreek elkaar aan op gevaarlijk gedrag.
  • In Corona tijd, houd afstand onderling en mede weggebruikers.

Fietsbellen voor de leden!

Veiligheid tijdens het fietsen is nog al eens het gesprek van de dag. Uiteraard staat veiligheid ook binnen onze club hoog in het vaandel.Het fietsen, in welke vorm dan ook, krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht in de media. De berichten zijn qua veiligheid, ongevallen en rechtszaken zelden positief. Namens het bestuur en mede mogelijk gemaakt door fietsspeciaalzaak Obisk zal een ieder lid van onze club worden voorzien van een blitse fietsbel!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.