2017

Wat een mooie dag!, heerlijke zon, 11 man en een mooi uitgezet parcours, na een kleine 40 km veelal om en door het mooie bos en heidegebied van het landgoed Gorp en Roovert gereden te hebben werd de rit afgesloten met een heerlijke kom erwtensoep! (Rings Goirle)

MTB Hoornaar:

Met een zandstrook, bospassage en een groot gedeelte door het zompige weiland werd de 6e wedstrijd in de JvA wintercompetitie verreden. Jacco reed naar de 7e plek en John naar plek 34.In het algemeen klassement staan beide mannen in de top 10! In de A-klasse reed Ruben een goede wedstrijd en vocht zich naar plek 3! Jack S was ook lekker aan het stoempen en reed naar de 26e plek! Op 6 Jan. reizen we af naar Groot Ammers waar er weer podium kansen liggen!

De slag van Jacco te Nieuwpoort!

De 4e wedstrijd in de wintercompetitie vond plaats te Nieuwpoort. het werd de slag van Jacco in Nieuwpoort! De gehele wedstrijd reden Jacco en John voorin, in de laatste ronde versnelde Jacco over de stadswallen en door het gras wat hem de eerste plaats opleverde!!, John reed zich naar een knappe 5e plaats!, Herbert was ook lekker op dreef en reed naar de 87e plek van de in totaal 155 deelnemers, In de A-klasse vielen Ruben en sam uit nadat beide in de top 10 reden….Jack reed naar plek 34!

Op zaterdag 11-11 stond de 3e MTB wedstrijd in de wintercompetitie op het programma. Deze keer was het in Tienhoven waar Jacco & John wederom een top 10 klassering reden. door het zand, met beklimming en afdaling op de Lekdijk werd er weer een mooie wedstrijd afgeleverd. Met de 5e en 9e plaats reden de mannen voor de 3e keer op rij in de top 10!, Herbert reed ook verdienstelijk zijn rondes en kwam in de middenmoot binnen. Jack reed mee in de A-Categorie en finishte op een mooie 34e plaats!, Mooi om het zwart/blauw weer te zien mannen!!

1e MTB rit JvA Wintercompetitie,

De Wintercompetitie ging van start in Noordeloos, de eerste in een reeks van 9. De weersomstandigheden waren perfect, een uitgestrekt parcours met gevarieerde uitdagingen. In de B-categorie leek de overwinning naar Jacco te gaan, maar in de laatste ronde kwam er net nog iemand voorbij, maar hij eindigde dus wel op een mooie 2e plaats!, John reed van startplek 22 naar de 7e plaats en dat met een zachte band reeds bij de start. Herbert reed de wedstrijd uit op de 88ste plaats in een veld van 163 man!, In de A-categorie reden Ruben en Sam zich naar voren met een 6e en 10e plek, Jack werd 35ste, mooi resultaat en de uitslagen geven een hoge verwachting naar de volgende wedstrijd te Giessenburg.

Jacco 1e in Tijdrit MTB,

Op zaterdag 14 Oktober werd er in de Biesbosch een tijdrit gereden op de MTB waarbij de uitslag zal dienen als startvolgorde voor de eerste competitie wedstrijd van de winter competitie. In de B-Categorie zijn er 3 leden van ons gestart, en hoe! Jacco werd met een kleine halve minuut voorsprong eerste!!, John reed naar de 22ste plaats en Herbert reed naar de 53ste plaats, dit in een startveld van ongeveer 110 man!!, Klasse gereden mannen!

Weekend MTB Limburg

Na vorig jaar een 2-daagse te hebben gemountainbiket in Limburg ontstond al gauw het idee dit te herhalen.Ditmaal geen georganiseerde tochten, maar op eigen navigatie door het mooie Zuid Limburg! Op vrijdagavond vertrokken we met 8 man naar Noorbeek alwaar we een mooie huisje van Landal hadden gereserveerd.Op zaterdag kwamen Walter,Ben en Frank ons vergezellen voor een ruim 60 km regenachtige zware tocht!, glijdpartijen, lekke banden, snelle blubberige afdalingen en door plassen rijden tot onder de knieën!!  s’Avonds werd dit uitgebreid nagepraat onder het genot van een heerlijke maaltijd (lekker zuurvlees, traditioneel gerecht uit de streek) en een Tongerlo!! Op zondag scheen gelukkig de zon, maar de regen had zich verzameld op de route waar wij reden…pfff, kletsnat na 5 km!!, na ruim 70 km keerden de meeste weer terug bij het huissie voor een overheerlijke douche!, Na een lekkere maaltijd in de Gasterij Henry VIII werd er huiswaarts gekeerd. Voor degene die erbij waren, bedankt voor het lachen en de gezelligheid!!

Op zaterdag 26-08 hebben we met 14 man deelgenomen aan de Altena Biesbosch Tocht, ook al rijden we vele kilometers in onze streek, het lukte de organisatie toch om ons een leuke, afwisselende tocht aan te bieden…Met een tussenstop op het terras werd de tocht van 120 km uitgereden!

 

Jacco, John en Jack hebben een gedeelte van de route verkend welke gereden gaat worden tijdens het MTB weekend!, Limburg op de MTB is super!, mooie beklimmingen, snelle afdalingen en vooral veel onverhard!, Hopelijk zit het weer ons mee, aan het verblijf op Landal en de omgeving en het gezelschap zal het niet liggen!

Niet alleen in de Biesbosch zijn onze leden te vinden, nee….zelfs diep in Frankrijk aan de ruige Atlantische kust kom je ze tegen!, Goed bezig!!

 

Zondag 10 september om 13.00 uur is de start voor een wedstrijd over 40 kilometer. Uiteraard zijn er weer een aantal eindprijzen op de meet en dit jaar zijn er bovendien een meerdere premierondes! De winnaar zal naar huis gaan met een imposante cup!Ben je dus een fanatieke fietser zonder wielerlicentie (basislid KNWU wel toegestaan) en wil je graag een keer koersen? Kom dan naar Hank! voor meer informatie kijk dan op http://www.rondevanhank.nl/

Op zaterdag 03 Juni werd de ronde van Nieuwendijk verreden. Bij de regio recreanten verschenen 6 clubleden aan de start, 4 man in de B-Categorie en 2 man in de A-Categorie.John en Carlo reden zich heel knap naar plaats 2 en 3, Youp en Jack reden de wedstrijd zij aan zij uit.Jacco reed de gehele wedstrijd bij de eerste 3 van voren, maar kwam helaas net tekort voor het podium met zijn 4e plaats, Laurens reed zich naar een 10e plek.Mooi om het WTC blauw te zien op het parcours door de straten van Nieuwendijk! Vele leden waren aanwezig langs het parcours wat het een mooie geslaagde dag maakte! Op naar volgend jaar!

Op zaterdag 10-06-17 hebben een 12 tal leden deelgenomen aan de Aspect ICT wielerdag! Met super weer, en een rugzak vol kennis over navigeren, geometrie en trainen in de ochtend sessie werd er vertrokken vanuit Hoenderloo voor een tocht over de weg of op de MTB over de veluwe! De geslaagde dag werd afgesloten op het terras! Aspect ICT bedankt!

De eerste training o.l.v. onze personal trainer Herbert is weer een feit! Ook dit jaar verzorgt Herbert op de dinsdag avonden mooie trainingen voor de club. Afwisselend met tempoversnellingen, sprints en in waaiers draaien…leuk om te doen!

Op zaterdag de 18e werd het nieuwe weg seizoen geopend, met een groep van 22 man werd er lekker rustig aan gereden door de Biesbosch en land van Heusden en Altena. Na te zijn opgefrist werd er genoten van een heerlijk buffet en soep bij ons Marie!

Comments are closed.