2019

Op naar Arkel na een week met veel regen terwijl je weet dat het een technische ronde is…..dat beloofd wat…over het hele terrein slingerden de renners zich tussen de rood-witte linten over de modderige paden die steeds gladder werden. Een dreigende lucht en een flinke storm met een enkele regenbui zorgden in de middag voor barre omstandigheden. Maar juist dan komen de mannen met techniek naar boven, Ruben en Sam reden super goed in de A-klasse, Ruben naar plek 2 en Sam werd 4e!, In de B-klasse snelde John naar een eerste top 10 klassering (8e), Bij de Masters viel Jacco ongelukkig uit met pech….

Met een mooi  aantal van 10 man vertrokken we naar Alphen voor een mooi tochie….In het begin koud maar onder een straf tempo van den John warmden we vanzelf op! Door de bossen en heide van Alphen en Chaam kwamen we na 55 km weer terug bij start. Daar lag een heerlijk broodje worst op ons te wachten en die ging er wel in, Of Nie!

Zelfs als het kouder en donker wordt zijn wij als club actief in onze mooie Biesbosch…en dat levert mooie plaatjes op!

De 4e MTB wedstrijd van Wintercompetitie werd een zware editie. De vestings wallen lagen er wel prachtig bij, de zon scheen fel op het uitgestrekt parcours. In Nieuwpoort hoeven geen extra hindernissen te worden bedacht. Een aantal keren de wallen op en af, een strandpassage bij laag water langs De Lek en de zompige ondergrond waren mooie ingrediënten voor de slag van Nieuwpoort! Jacco reed weer knap naar het podium, plek 3!

  

De 3e MTB wedstrijd in de JvA Wintercompetitie werd gereden in Tienhoven, De aan de Lek gelegen camping de Koekoek is een prima locatie om een gevarieerd parcours uit te zetten met vooral uitgestrekte snelle sporen,, passages langs het strand, een klim tegen de dijk met een glibberige afdaling en een carrousel waar het krioelt van de renners. Hier voelden Ruben en Jacco zich thuis, ze redden beiden naar een 2e plaats en stonden te stralen op het podium!

 

Onder mooie zonnige omstandigheden werd de tweede wedstrijd in de Wintercompetitie te Giessenburg verreden. Zowel op als naast het veld was de WTC goed vertegenwoordigd. Met in het veld,Jacco, Dennis, Sam, Ruben, John, Jack, William en Herbert waren onze kleuren van de club goed zichtbaar!l  Het parcours was weer super aangelegd met een reusachtige brug waar tegen op en af en onderdoor werd gereden, ook de zandstrook pal voor het publiek leverde komische momenten op, Jacco was degene die zelfs een podium plek opeiste met een mooie 2e plek!

       

De Wintercompetitie van Jva is weer gestart en ook dit jaar staan er enkele leden van ons aan het vertrek. De eerste wedstrijd werd gereden in Noordeloos. De vele regen had er voor gezorgd dat het parcours super nat was en dat resulteerde na afloop in kilo’s modder op de fietsen en de kleding van de deelnemers. “Precies zoals een crosswedstrijd hoort te zijn”, Ruben (4e) en Sam (11e) reden in de A Klasse, John (12e) en William (82e) reden in de B Klasse, Jacco (6e) en Herbert (25e) reden bij de B Masters, volgende wedstrijd is op 26 Oktober te Giessenburg!

   

Wisten jullie dat er op de dinsdag en donderdag middagen om 13.00uur van de Shell te Nieuwendijk wordt gestart door een aantal “oudere’ ervaren leden?, meestal voor een ronde van 60/70 km. Heb je een keer zin om mee te rijden, wees vrij en sluit dan aan!

 

De Openingsrit op zaterdag 23-03-19 werd goed bezocht door een 30 tal leden, na een mooie rit werd er een kop snert genuttigd bij Café Marie

Comments are closed.